Δίκαια για όλους.Εφαρμογή μηχανικής εκμάθησης υποδέχεται σε αρχεία τα φαρμακεία και τις ημερομηνίες των αργιών, εκπαιδεύεται από εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων και προγραμματιστών και παράγει αρχείο excel με τα εφημερεύοντα φαρμακεία ανά ημέρα και τύπο εφημερίας ή η βάση δεδομένων της πλατφόρμας.

Η εφαρμογή εκπαιδεύεται να εφαρμόζει ένα έξυπνο αλγόριθμο για την έκδοση των εφημεριών και δέχεται παραμετρικά κανόνες όπως ελάχιστη απόσταση μεταξύ εφημερευόντων, βαρύτητα εφημεριών (π.χ. Αργία, Κυριακή έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από την Τρίτη), γεωγραφικά κριτήρια (π.χ. 1 φαρμακείο στο κέντρο και 1 στις υπόλοιπες περιοχές) αλλά και πιο σύνθετους κανόνες σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε Συλλόγου.
Εφαρμόζει κανόνες περί ελαχίστων εφημεριών ανά περιοχή και ελάχιστης απόστασης από τα υπόλοιπα εφημερεύοντα φαρμακεία της ίδιας περιοχής προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην επιβαρυνθεί κανένα φαρμακείο με περισσότερες η δυσκολότερες εφημερίες. Έτσι εξασφαλίζεται ένα δίκαιο σύστημα εφημεριών με τη βέλτιστη διασπορά των σημείων για την γρηγορότερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Σύστημα Αναφορών.Η έκδοση των εφημεριών συνοδεύεται από εμπεριστατωμένο εργαλείο αναφορών (Power BI) για την ανάδειξη της δίκαιης κατανομής ανά Φαρμακείο. Στις αναφορές προσφέρονται αναλυτικές πληροφορίες ανά υπεύθυνο φαρμακοποιό και συνολικοί στατιστικοί δείκτες για την αξιολόγηση του αρχείου εφημεριών από το Δ.Σ. του Συλλόγου πριν την κοινοποίησή του σε φαρμακεία και κοινό. Κάθε παράμετρος που εφαρμόστηκε κατά την έκδοση, εξετάζεται για την πληρότητά του ανά φαρμακείο. Με αυτόν τον τρόπο, το Δ.Σ. αποκτά ένα σύγχρονο διαδικτυακό εργαλείο αναφορών για την επικοινωνία των εργασιών της έκδοσης ώστε όλα τα φαρμακεία - μέλη να γνωρίζουν ότι οι εφημερίες έχουν αποδοθεί με αμερόληπτο τρόπο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Με μνήμη.Τις περισσότερες φορές το πλήθος των εφημεριών και οι παραμετροι που τίθενται κατά την έκδοση δεν παράγουν 100% δίκαιες εφημερίες. Λόγου χάρη το έτος έχει 11 αργίες, στην αργία εφημερεύουν 2 φαρμακεία και οι υπεύθυνοι φαρμακοποιοί είναι 50. Σε αυτή την περίπτωση το 1ο έτος έκδοσης θα έχει 22 φαρμακοποιούς με εφημερία σε αργία. Το 2ο έτος, με την μνήμη της "αδικίας" του 1ου έτους, οι 22 εφημερίες των αργιών θα δοθούν σε 22 φαρμακοποιούς που δεν είχαν αργία το 1ο έτος κ.ο.κ. Με αυτόν τον τρόπο, σε βάθος χρόνου η δικαιότητα της έκδοσης εφημεριών αγγίζει το 100%.

 

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!


    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.